news-details
Društvo

Privremeno zatvoreno gradilište Portonovog

Izvor; Radio Jadran

Portonovi je otvoren za posjetioce, ali gradilište privremeno ne radi, jer je jedan radnik inficiran Covidom 19.

– Povećan broj COVID-19 slučajeva na žalost je doveo i do toga da je jedan od zaposlenih našeg glavnog izvođača radova pozitivan na novi korona virus. Ovo je jedini potvrđeni slučaj strane Instituta za javno zdravlje Crne Gore- kazala je za Radio Jadran, menadžerka za komunikacije i marketing komapnije “Azmont Investments”, Adrijana Husić.

Ona je time demantovala tvrdnje nekih čitalaca Radija Jadrana je u Portonovom 6 pozitivnih slučajeva.

Kako je dodala, od početka same pandemije, ali i informacije o konkretnom COVID-19 slučaju, u rizortu usklađuju sve korake i mjere sa NKT-om i Institutom za javno zdravlje.

– Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, a ujedno i u skladu s našim internim procedurama, gradilište Portonovi privremeno ne radi – trenutno se vrši detaljna dezinfekcija prostora, kako na gradilištu tako i u kancelarijskim prostorima Portonovog. Zbog same veličine Portonovog, ovaj proces koji se radi kontinuirano, trajaće otprilike dva dana – kazala je Husić.

Objašnjava da je to standardni postupak kojeg obavljaju od početka pandemije.

– Iz tog razloga, zaposleni su usmjereni na rad od kuće, zadržavajući minimum timova u samim kancelarijama i na gradilištu.

Kako se situacija u Crnoj Gori i Herceg Novom mijenja, uz prisutno povećanog broj slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori, fokusirani smo na prilagođavanje postojećih mjera, ali i uvođenje novih – kako za gradilište tako i kancelarije- kazala je ona.

Koraci koje preduzimaju usklađuju se sa odlukama i preporukama NKT-a i Instituta za javno zdravlje, tvrdi Husić.

Ona podsjeća i da su do sada, kao odgovoran korporativni građanin koji poštuje sve mjere i preporuke, nekoliko puta demantovali tvrdnje da radnici ne nose maske i ne poštuju distancu. Nijedna inspekcija nije uočila nepravilnosti, sasvim suprotno, navodi Husić.

Portonovi je otvoren za posjetioce, a sve mjere se poštuju, uključujući mjerenje temperature zaposlenima na ulaznoj kapiji, dok zakupci u potpunosti poštuju mjere u preporuke koje je Vlada Crne Gore uvela, uvjeravaju iz kompanije.