news-details
Društvo

Vulić: Savjet Muslimanskog naroda dao puni doprinos da dođe do sporazuma o rekonstrukciji puta kroz Mrkojeviće

Povodom jučerašnjeg Sporazuma o sufinansiranju rekonstrukcije regionalnog puta R-29 Bar–Kamenički most–Vladimirske Krute, o čemu je juče pisao Feral.bar, predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić javno je zahvalio ministru saobraćaja Osmanu Nurkoviću i predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću.

U otvorenom pismu Nurkoviću i Raičeviću, Vulić im se zahvalio u ime Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore “na svemu što su u kratkom periodu učinili” da se napravi “veliki korak naprijed” u projektu revitalizacije puta Brdo Sv. Ivan- Kamenički most kroz Mrkojeviće.

-Ovaj put predstavlja žilu kucavicu razvoja Mrkojevića u kome većinski žive oni koji se nacionalno izjašnjavaju kao Muslimani i u tome je naš interes . Vjerujemo da je i Savjet Muslimanskog naroda dao svoj puni doprinos da se realizuje potpisivanje sporazuma Opštine Bar i Uprave za puteve, odnosno Ministarstva saobraćaja, činjenicom da smo inicirali dva ključna sastanka na kojima su ministar Nurković i predsjednik Raičević dali, i ispunili obećanje-ističe Vulić.

Prema njegovim riječima, načinjen je drugi veliki korak “a sada očekujemo sljedeći, tokom jeseni, kada se budu usvajali Budžeti”.

-Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore i dalje će biti tu da pomogne, a ne da vezuje ruke, kako neki zlurado komentarišu, jer, Mrkojevići ne mogu bez Bara , a ni Bar ne može bez Mrkojevića. Isto kao što i jedni i drugi ne mogu bez Crne Gore, a Mrkojevići su to već dokazali i dokazaće ubuduće. Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore biće i dalje inicijator pozitivnih akcija u Mrkojevićima u korist samih Mrkojevića, Bara i Crne Gore-naveo je Vulić.