news-details
Društvo

U Ulcinju represivnije mjere zbog nepridržavanja mjera NKT-a

-Na području ulcinjske opštine došlo je do popuštanja pridržavanja obaveza propisanih od strane NKT-a, posebno u ugostiteljskim objektima, i narednih dana biće pojačana kontrola primjene i sprovođenja mjera držanja socijalne distance i nošenje zaštitnih maski-objavili su danas iz Opštine Ulcinj nakon sastanka predsjednika Opštine  Ljora Nrekića sa predstavnicima Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu koji je formirao NKT.

Na sastanku je rečeno da će zbog toga u Ulcinju biti formiran mini štab koji će nadzirati ovo područje, i obavještavati Operativni štab o uočenim nepravilnostima i preduzetim mjerama na terenu.

Iz Opštine Ulcinj dodaju da je Nrekić podržao formiranje mini štaba “koji će nesumnjivo uz asistenciju lokalnih službi i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj dati doprinos povećanju društvene svijesti”.

Prema istim navodima, na sastanku su bili  rukovodilac i članovi Operativnog štaba Nada Đurđić , Nikola Janjušević iz Uprave policije Crne Gore i Marina Radulović iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.

Nrekić je apelovao na veću pripravnost inspekcijskih službi, i “po potrebi” za uvođenje represivnijih mjera prema ugostiteljskim objektima “i drugima koji se ne pridržavaju propisanih mjera i obaveza”.