news-details
Ekonomija

Porto Montenegro – život se postepeno vraća

Izvor: BokaNews

Život u nautičkom naselju i marini Porto Montenegro, ponovo se postepeno vraća. Većina sadržaja je dostupna posjetiocima, uz mjere koje je preporučilo Nacionalno koordinaciono tijelo.

-Dosta se brzo reagovalo, tako da smo mi već u sedam, osam dana nakon otvaranja marine imali nekoliko vrlo ozbiljnih dolazaka, i oni se u kontinuitetu nastavljaju. Očekujemo i dolazak jahti u sljedećih mjesec dana. Naravno, iako nije na nivou prethodne niti se može upoređivati, nautička sezona i dalje postoji, iako Jadran kao takav možda i nije preokupiran jahtama kao što je to bio ranije, u svakom slučaju postoji interes dolazaka brodova u Crnu Goru i u Porto Montenegro-kazao je PR i marketing menadžer Adriatics marinas Danilo Kalezić.

Vlasnici jahti stižu u Crnu Goru ovih dana privatnim avionima. No, ima i onih koji nijesu željeli da napuste tivatsku sigurnu luku.

-Mi imamo već veliki broj vlasnika koji su ostali ovdje tokom korone. Oni su iz Velike Britanije, Ukrajine, Rusije, Srbije-kazao je Kalezić.

 -Počinjemo skromno, i onako kako okolnosti nalažu, ali smo otvoreni za sve posjetioce i goste, i zaista brižljivo pratimo kako se iz dana u dan mijenja situacija sa avionskim dolascima, otvaranjem granica, i uopšte komunikacija sa, gostima, vlasnicima brodova, kapetanima koji iz dana u dan pitaju da li se može u CG, kakvi su uslovi, šta je sa karantinom kad se vraćaju u zemlju iz koje dolaze, tako da su to sve neka pitanja sa kojima se susrećemo i koje pokušavamo da rješimo kako koji dan prolazi– kaže Kalezić.

On ističe da u saradnji sa TO Tivat, NTO ali i sa svim pratnerima na projektu, se trude da održe nivo kako ugostiteljstva i usluga, tako i nivo sadržaja koje pružaju, i koje planiraju za jun, jul , avgust i septembar mjesec.

-U pitanju su brojne regate i događaji koji ne zahjevaju puno ljudi na istom mjestu ,ali definitivno apliciraju sve ono što NKT daje kao preporuku i kao zadatak-kazao je Kalezić.