news-details
Ekonomija

Završen idejni projekat za uređenje šetališta u Pržnom

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore potpisalo je Ugovor o reviziji Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom od zapadnog kraja hotelskog kompleksa Maestral do istočnog kraja plaže Pržno. Reviziju radi preduzeće “All-ING“ iz Kotora.

-Javno preduzeće je inteziviralo aktivnosti na izradi kompletne projektne dokumentacije, kako bi se za vrijeme ljetnjih mjeseci raspisao tenderski postupak za odabir izvođača radova, a rekonstrukcija počela već na jesen ove godine-saopštili su iz Morskog dobra.

Idejni projekat za uređenje ovog šetališta predat je prije desetak dana Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva, a Morsko dobro do kraja ove sedmice očekuje dobijanje saglasnosti kako bi nastavilo aktivnosti za završetak Glavnog projekta.

Idejno rješenje, koje je za Morsko dobro uradio projektantski studio “Civil Engeener“ usaglašeno je sa zahtjevima mještana Pržnog, vlasnika privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, predstavnika MZ Sveti Stefan i hotela Maestral.

-Predviđeno je da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa Maestral do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine oko 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju-dodaju iz Morskog dobra.

Ukupna vrijednost projektovanja  je 9.200 eura, a za prvu fazu uređenja Morsko dobro je za ovu godinu planiralo  95.000 eura.